Az otthon fogalma mindenkinek mást jelent, egynek viszont közösnek kell benne lennie minden időben és mindenhol: olyan helyről van szó, ahol jó lenni. Hogy az otthon fogalma hányféleképpen és miként közelíthető meg, azt az Art Capital 17 Szentendrén idén kiállító művészei értelmezésében ismerhetjük meg és gondolkodhatunk el róla, ahogy azt a háromhetes képzőművészeti és kulturális eseménysorozat idén megfogalmazott mottója is ígéri nekünk.

Godot Gallery - Imre Bukta Mezoszemerei ikertornyok

18 nap, 18 kiállítás, 3 szabadtéri installáció, több mint 15 helyszínen, 13 kiállításmegnyitó és csaknem 60 kapcsolódó program közel 150 résztvevő művésszel – ez az idei ART CAPITAL ajánlata 2017. szeptember 7-e és 24-e között Szentendrén. Az Art Capital idei házigazdái efZámbó István festőművész, feLugossy László képzőművész, Regős István festőművész, Nagy Barbara képzőművész, Bereznai Péter képzőművész, Vinkler Zsuzsi képzőművész-pszichológus, Benkovits György művészeti író és alkotó, Szirtes János képzőművész, Vincze Ottó képzőművész és Baksai József festőművész, akikkel kiállításmegnyitókon, előadásokon és workshopok alkalmával találkozni és beszélgetni is lehet.

Dawn Csutoros - Art Capital 17 Szentendre

Az Art Capital 2017-ben két kiemelt jelentőségű kiállítás megnyitójára hívja fel a figyelmünket. Az egyiket szeptember 7-én 18 órakor rendezik meg a MűvészetMalomban. A kiállításhoz mintegy félszáz alkotás érkezik külföldről olyan neves művészek munkáiként, akik a világ legismertebb művészeti fesztiváljain már bemutatkoztak. A tárlatba meghívott alkotásokat szervező mottó így hangzik: “Utazók a 21. század ege alatt”. A fesztivál másik kiemelt fontosságú eseménye ugyancsak egy csoportos kiállítás a MűvészetMalomban, amelyet szeptember 8-án 19 órakor nyitnak meg a látogatók előtt. Itt olyan alkotásokat ismerhetünk meg, amelyek az egyén helyzetét és a művészi szellem teremtő erejét állítják a figyelmünk középpontjába. Csak ezen a két tárlaton félszáz művésznek a legkülönfélébb kifejezési módokon létrehozott munkáit láthatjuk. Ne feledkezzünk meg azonban arról, hogy tizenhat másik kiállításra még kétszer ennyi művész, köztük magyar képzőművészek érkeznek Szentendrére, akik egyéni és csoportos kiállításokon kifejezetten a fesztiválra elkészített, első alkalommal installált vagy helyspecifikus, illetve egy adott művészi periódust összegző alkotásokkal szólítanak meg minket.

Az ART CAPITAL 17 kiemelt kiállításairól és a programsorozat valamennyi eseményéről minden fontos információ elérhető a kiállítások címére kattintva.

Heim Péter: Sziget
Borbás Péter – Szentes Annamária: Otthon / otthontalanság
Szabó Ottó: Az eltévedt űrhajós
Szentendre felett az ég. Megfestett házak – klasszikus és új képek
Bukta Imre: Mezőszemerei ikertornyok
Szabó Zsuzsanna: Átalakulás
Bakos Tamás: Az utca hangjai
Bomlasztó képzelet ablakokat nyitni ott, ahol egykor falak voltak – Képek a Robert Runták-gyűjteményből
Nyitva van az aranykapu
Dawn Csutoros: Belső tér
Előhívás – Fényképek a fiókok mélyéről – Szentendrei művészek, tárlatok, események
Hugyecsek Balázs – Rizmayer Péter: Meteor és apró katasztrófák
A nap műve / A nap verse
MIG21 – A migráció a kortárs képzőművészetben
Lét-szekvenciák
Tolnai Ottó: Titorelli faiskolája
Fajcsák Dénes – Fábián Gábor: Aektivátorok
Francois Fiedler: Hazatért művek

Szabo Zsuzsanna - Atalakulas - Art Capital 17 Szentendre

Az ART CAPITAL művészetbarátokat és a családjukkal érkező valamennyi érdeklődőt (minden korosztályból) színes programkínálattal fogadja: lesznek irodalmi események, előadások, beszélgetések, koncertek, tárlatvezetések, séták, táncelőadások, performanszok, múzeumpedagógiai foglalkozások, workshopok és filmvetítések.

Nyitva van az aranykapu - Art Capital 17 Szentendre

Az Art Capital több helyszínének a meglátogatásához nem szükséges jegyet váltani. A napijegy és a bérlet ára a tavalyihoz képest nem változott. A megváltott jegyekkel és bérletekkel az érvényességük ideje alatt a kiállításokat korlátlan alkalommal lehet megtekinteni.

A programsorozat hivatalos weboldala: artcapital.hu

Facebook

Boy on Wall - Jonathan Wateridge - Art Capital 17 Szentendre